Hoşgeldin Sancak’ın Gönül Fatihi!

11 Ekim 2017 Çarşamba günü Sırbistan’a yaptığı resmî ziyaret sırasında Belgrat’tan sonra Novi Pazar şehri de Türkiye Cumhuriyeti’nin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı misafir etme mazhariyetine nail oldu. Bu onun Sancak’a ikinci ziyaretiydi. İlkini 2010’da Başbakan sıfatıyla gerçekleştirmişti. O zaman olduğu gibi şimdi de Balkanların bu kuytu köşesinde basiret gözleri tekrar açıldı. Yüzyıllar sonra Novi Pazar üzerinden mutluluk rüzgarları yeniden esip geçti.

Novi Pazar halkı kadar Sancak şehirlerinde yaşayan diğer Boşnaklar da Cumhurbaşkanının gelişini sabırsızlıkla bekliyorlardı. Binlerce insan şehrin merkezinde ve Boşnak Millî Konseyi önünde toplanıp yüce misafirini bağrına bastı. Bu dönemde Balkanların havası çok sert olur; fakat o gün, sevincimize eşlik edercesine ılık ve güneşli bir hava vardı. İçimiz içimize sığmıyordu; şarkılar, ilahiler okuduk, Türkiye ve Sancak bayraklarını dalgalandırdık.

Cumhurbaşkanımız Novi Pazar’a yalnız gelmedi. Yanında Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç de vardı. Problemli geçmişinden dolayı Boşnak halkı onu pek sevmez; kendisi de bunu gayet iyi bilir. Nitekim bu gerçeği o gün belediye önündeki konuşmasında binlerce insanın huzurunda itiraf etti: “Biliyorum, Erdoğan olmasa yarınız bile beni karşılamaya gelmezdi!” Fakat o gün husumet yoktu. Türkiye hürmetine, Cumhurbaşkanı Erdoğan hürmetine kendisine karşı en ufak bir kırgınlık alameti ve taşkınlık gösterilmedi.

Devamı Derin Tarih Kasım Sayısında… 

Benzer konular