Meğer Lozan’daki şartlarımız 1919’da İngilizlerce belirlenmiş

Son dakika haberi olarak geçen “Rusya ve ABD anlaştı. Suri­ye’de ateşkes sağlandı” tvitine boş na­zarlarla bakarken yine de içimden in­şaallah çekiyorum. Olmaz a, olur da başarırlarsa Suriyeli kardeş ailemizin minik oğlu Muhammed’in eskisi gibi Şam-ı Şerif parklarında koşup oynaya­cağı günler geçti gözümün önünden.

Bir gün olur da dönerlerse evleri­nin yerindeki enkaz arasında çıka­cak patlamamış bombaların bir süre daha ateşkesi bozmadan patlamaya devam edeceği kesin. Yine de ateşkes bir umuttur ve onun soluk ışığına he­pimizin çok ihtiyacı var.

Şam’da ateş kesilecek de İsrail Fi­listinli gençleri kırmaktan vaz mı ge­çecek? Yemen’de sular durulacak mı? Libya’nın iç savaşı ne olacak? DAİŞ katliamı bitecek mi? Mısır’da norma­le dönülebilecek mi?

İyi de bir zamanlar adları medeni­yet merkezleri olarak gökkubbeye al­tın harflerle yazılan bu İslam toprakla­rında yaşayanlar son 100 yıl içerisinde nasıl oldu da kendi dertlerine düşe­bildiler ve şehirlerin sokakları terör, barbarlık ve zulüm sahneleriyle dolup taşabildi? Bunu nasıl başarabildiler?

Benzer konular